KUŘECÍ SALÁT SE ŽAMPIONY A PARMEZÁNEM
Na 4 porce potřebujeme:
300 g kuřecích prsíček
1/4 salátu lollo bianco
hrst rukoly
1/2 zelené papriky
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
150 g žampionů
1 lžička mleté sladké papriky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
1 lžíce strouhaného parmezánu
Salát natrháme a papriky nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, posypeme mletou sladkou paprikou, orestujeme a necháme vychladnout. V míse promícháme salát lollo bianco, rukolu, papriky a žampiony, ochutíme citronovou šťávou a urovnáme na talířky. Kuřecí prsa pokrájíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na troše olivového oleje dozlatova. Ještě teplé maso servírujeme na připraveném salátu, posypané strouhaným parmezánem.
VYBRANÉ RECEPTY
ŠPENÁTOVÝ SALÁT SE SLANINOU A AVOKÁDEM
Na 4 porce potřebujeme: 1 balíček čerstvého listového baby špenátu 1 avokádo 1 menší červená paprika 1 menší žlutá paprika 1 cibule 200 g libovější slaniny 2 lžíce plnotučné hořčice olej sůl, pepř
Slaninu nakrájíme na kousky, zprudka orestujeme na trošce oleje a dáme stranou. Špenát pokrájíme a vložíme do hlubší mísy, ve které ho promícháme s paprikami nakrájenými na kostičky, oloupanou cibulí nakrájenou na půlkolečka a na kousky nakrájeným avokádem. Nyní do všeho vmícháme hořčici a slaninu, kterou přidáme rovnou z pánve i s vypečeným olejem, vše spolu dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Připojte se k nám na Facebooku