POHANKOVÝ SALÁT S KOŘENOVOU ZELENINOU
Na 4 porce potřebujeme:
2 mrkve
1 kořenová petržel
50 g celeru
1 hrníček pohanky
2 hrníčky vody
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekané petrželky
sůl, hrubě mletý černý pepř
rajčata na ozdobení
Kořenovou zeleninu oloupeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pohanku uvaříme na mírném ohni doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse promícháme zeleninu, vychladlou pohanku a petrželku s olivovým olejem, dle chuti osolíme a opepříme. Salát zdobíme rajčaty.
VYBRANÉ RECEPTY
ŠPENÁTOVÝ SALÁT SE SLANINOU A AVOKÁDEM
Na 4 porce potřebujeme: 1 balíček čerstvého listového baby špenátu 1 avokádo 1 menší červená paprika 1 menší žlutá paprika 1 cibule 200 g libovější slaniny 2 lžíce plnotučné hořčice olej sůl, pepř
Slaninu nakrájíme na kousky, zprudka orestujeme na trošce oleje a dáme stranou. Špenát pokrájíme a vložíme do hlubší mísy, ve které ho promícháme s paprikami nakrájenými na kostičky, oloupanou cibulí nakrájenou na půlkolečka a na kousky nakrájeným avokádem. Nyní do všeho vmícháme hořčici a slaninu, kterou přidáme rovnou z pánve i s vypečeným olejem, vše spolu dobře promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY
Připojte se k nám na Facebooku